Aurinkosuojat ja aftersun-tuotteet

Auringolta on tärkeä suojautua. Auringolle altistuminen lisää riskiä niin palovammoille, aurinkoihottumalle, rypyille ja pitkällä tähtäimellä myös ihosyövälle. Aurinko on voimakkaimmillaan kello 11-15. Vaikka taivalla olisi pilviä niin UV- säteily tulee niiden läpi. Parhaiten voit suojautua vaatteilla, oleskelemalla varjossa ja käyttämällä aurinkosuojavoidetta.

Aurinko voidetta tulisi käyttää reippaasti – noin 30 millilitraa on määrä, jonka aikuisen vartalo tarvitsee kullakin rasvauskerralla.

Kun käytät aurinkovoidetta, muista rasvata iho ennen ulos menemistä, lisätä voidetta kolmen tunnin välein ja aina uimisen jälkeen.

Mitä UVB on?

UVB-säteily tekee ihosta ruskean, mutta saa myös ihon palamaan ja punoittamaan liiallisesta altistumisesta.  UVB -säteily on myös pigmenttiläiskien muodostumisen taustalla. UVB-säteilyssä hyvää on se, että se auttaa ihoa muodostamaan D-vitamiinia.

Mitä UVA on?

UVA tunkeutuu syvemmälle ihoon ja se muodostaa 90 prosenttia UV-säteilystä, mutta se ei ole läheskään yhtä voimakas kuin UVB-säteily. Ihon ikääntymisen merkit heikentyneen kimmoisuuden ja ryppyjen muodossa johtuvat pääosin UVA:sta. Sekä UVA- että UVB-säteet voivat aiheuttaa syöpää, jos niille altistutaan liikaa. Siksi on tärkeä suojautua eri tavoin ja käyttää aurinkovoiteita, jotka suojaavat sekä UVA- että UVB-säteilyltä.

Mikä tarkoitetaan kemiallisella ja fysikaalisella suodattimella?

Kemiallinen aurinkosuoja sitoo haitallisia säteitä ja muuttaa ne vaarattomaksi infrapunasäteilyksi (lämmöksi). Fysikaalinen suoja toimii sen sijaan eräänlaisena peilinä ja se heijastaa pois UV-säteet muuttamatta niitä. Tuotteet, joissa on paljon fysikaalisia suodattimia muodostavat iholle valkoisen kalvon. Tuotteet, joissa on kemiallisia suodattimia tai tuotteet, joissa on molempia suodatintyyppejä, ovat läpikuultavia. Sekä kemialliset että fysikaaliset suodattimet antavat hyvän suojan.

Ovatko aurinkotuotteet turvallisia?

Kyllä, kaikkia aurinkotuotteita on turvallista käyttää. Kaikki Euroopassa aurinkotuotteissa sallitut UV-suodattimet, joita käytetään ACO tuotteissa, on huolellisesti arvioitu EU:n kuluttajien turvallisuutta käsittelevän tiedekomitean (SCCS) toimesta. Näihin arvioihin on sisällytetty turvamarginaali, joka on vähintään 100 kertaa korkein sallittu käyttö kunkin yksittäisen ainesosan osalta.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 72

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 72

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu